woensdag 26 juni: camping Belsito Pian Di Boccio

Vanmorgen reden we naar camping Belsito Pian Di Boccio waar we al om half 12 aankwamen. Hiervandaan zijn we sneller in Peruglia (waar we nog heen willen) en staan we op 10 minuten afstand van het middeleeuwse festival in Bevagne. Daar is komend weekend een middeleeuwse markt waar we naartoe gaan. De camping is behoorlijk groot met wat plaatsen op een soort veld bij het zwembad en heel veel plaatsen op terrasjes in een bos.


Toen de tent stond hebben we het dichtstbijzijnde restaurant opgezocht op google maps en zijn we daarheen gereden om te lunchen. Het bleek een agriturismo te zijn dat alleen een restaurant had voor de gasten, maar gelukkig mochten we er toch eten. Vooraf nam Maarten bruschetta en daarna tortellini (dat meer ravioli leek) met gorgonzola en ik nam een karbonade (die gepaneerd en vervolgens niet hard genoeg gebakken bleek te zijn, maar wel lekker en mals was) met een salade en wat (niet bijzondere) friet.


Na de lunch reden we terug naar de camping om daar een was te draaien en te zwemmen. Er zijn hier 3 zwembaden. Een vrij groot kinderbad, een 25 meterbad en een kleiner zwembad. Jammer genoeg was alleen het kleinere zwembad open. Toch een beetje een domper. Het was er ook vrij druk. Het water was iets warmer dan in de vorige zwembaden, maar je frist er wel even van op.
Ook hier een hele riedel aan regels (tot aan 3 uur na het eten niet zwemmen aan toe; ook weer verplichte badslippers en badmutsen)


Na het zwemmen was de was al klaar dus die konden we gelijk ophangen. Daarna reden we even naar een vrij grote supermarkt voor de boodschappen en toen we terugkwamen was de was al droog. Heerlijk.

We lazen nog even en gingen daarna eten in het restaurant van de camping. Ook hier duurde het allemaal vrij lang. De bruschetta vooraf was met de olie van de camping. Die wilde ik graag proeven en was prima. Het eten was ok, maar niet bijzonder.


Via de Italiaanse site heb ik voor morgen in het Italiaans een rondleiding door de chocoladefabriek in Peruglia gereserveerd, dus ik was nogal tevreden met mezelf dat dat gelukt was.
Het lijkt erop dat er hier minder muggen en andere beesten zitten, al liepen we wel wat kleine jeukbultjes op vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten