donderdag 4 juli: 2 keer uit eten

Vandaag deden we een chill dag. Na eerst weer een zwik oorwurmen verjaagd te hebben die tussen allerlei kieren zaten konden we gelukkig weer buiten de tent ontbijten zonder dat het regende.Rond een uur of 12 hebben we even gezwommen. ’s Morgens is het water wat kouder dan in de middag en dat is wel erg lekker met de hitte. Ook vandaag was het weer stralend weer en heel heet. 


We wilden lunchen in een pizzeria die gesloten bleek. Het alternatief (Le Torri Rubano)was denken we gezelliger en erg lekker. We deelden een pizza bianco met asperges, ei en pancetta en die was prima. De tiramisu was hier met een soort koekje gemaakt en die was ook heerlijk. Na de domper van gisteren in Venetië moesten we natuurlijk ook een keer een goede gegeten hebben. Na de lunch reden we door naar het winkelcentrum waar we de eerste dag waren geweest om boodschappen te doen voor thuis. Uurtje bezig geweest met Maarten om de hoek aan de koffie.Terug op de camping heb ik alle kratten opnieuw ingepakt en hebben we al zoveel mogelijk oorwurmvrij in de auto gezet. Onder alles wat we optilden zaten ze. Echt zo smerig. Daarna hebben we nog even zitten lezen en was het alweer etenstijd. Omdat het de laatste dag was gingen we gewoon nog een keer uit eten. Alles wat we uitgezocht hadden was dicht of zat in een golfclub. We wilden alleen niet te lang meer rijden en gelukkig vonden we vrij snel een leuk restaurant (Osteria del Picchio in Selvazanno) op ongeveer 10 minuten van de camping. We kregen er een orzosalade vooraf die erg goed was en daarna had Maarten parelhoen met tomaten, zwarte olijven en rode wijn en ik varkensfilet met groene peper en polenta. Ook erg lekker. Erbij kregen we we roergebakken andijvie en gebakken aardappels. 


Omdat het eten hier zo goed was aten we gewoon nog een keer tiramisu alleen deelden we hem deze keer. Superlekker!  De tent zat weer helemaal vol met oorwurmen. We hebben er zoveel mogelijk uitgeveegd, maar zijn toch maar gelijk naar bed gegaan. Hier was geen lol meer aan. Het was inmiddels 10 uur en we hadden de wekker om half 7 gezet dus het was ook niet zo erg. Het was alleen zo warm en met ook een paar oorwurmen die we uit de binnentent hadden moeten halen lagen we toch niet helemaal ontspannen. We waren dan ook nog wakker toen er tegen 12 uur vuurwerk begon. We hoorden al muziek van een eind verderop vandaan komen en nu dus vuurwerk. Maarten heeft het raampje van de tent opengezet zodat we konden kijken, want ik had zelfs voor een vuurwerkshow geen zin meer om door de oorwurmen voortent te gaan in het donker. Ook dit was weer een erg mooi vuurwerk met muziek alleen hier zaten steeds vrij lange pauzes tussen. Dus elke keer als we weer gingen proberen te slapen begon het vuurwerk weer. Wel bijzonder om meegemaakt te hebben vanuit je bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten