dinsdag 2 juli: Vicenza

Om 8.15 uur gingen we uit bed. Het sanitair is erg goed en schoon op deze camping, maar er is maar 1 wastafel (ook nog eens zonder spiegel erboven. Wel zijn er 2 grote spiegels op een andere plek. Er zijn 3 douches en wc’s en mannen en vrouwen zijn gescheiden. De douche was op zich lekker, temperatuur en hoeveelheid water zijn te regelen. Het water loopt alleen niet erg goed weg en je moet wel een beetje je best doen om je spullen droog te houden. De vriezer hier vriest gelukkig wel, dus we hebben weer bevroren flessen. We kunnen ook nog wat koud leggen in de koelkast, dus dat is fijn voor de boodschappen die we mee naar huis willen nemen over een paar dagen.


Na het ontbijt (best goede broodjes van de camping met prima ham uit de supermarkt) gingen we naar Vicenza. We slenterden door de stad die vrijwel autovrij was. Het is een erg toegankelijke stad met een mooi en overzichtelijk centrum. 
We wilden in elk geval het Teatro Olimpico zien. Daar kochten we een combiticket omdat dat maar een paar euro duurder was en we dan veel meer dingen konden bekijken. De kerk en het museum dat we ermee bekeken vonden we niet heel interessant dus achteraf had het niet gehoeven. We hadden anders 11 euro betaald voor alleen het theater en nu 15 euro. Het theater was fantastisch. Prachtig toneel en een heerlijk ouderwetse sfeer. We zijn er best een tijd ingebleven omdat we steeds nieuwe dingen zagen. We bleven ook maar foto’s maken.


Het was weer 41 graden met zon en dus bloedheet.We aten een pizza en bekeken daarna de kerk en het museum dat op ons combikaartje bij het theater zat.


Daarna nog een stop bij de Interspar om weer de lekkere kaas en het lekkere brood te kopen en rond half 6 waren we weer op de camping. Even gelezen gezwommen, gegeten en weer gelezen en wat dingen over Venetië zitten zoeken.


Het ging om een uur of 9 wat harder waaien en in de verte bliksemen. Mooi gezicht dus daar hebben we een hele tijd in de wind op onze klapstoel naar zitten kijken. Heerlijk dat het eindelijk wat koeler was. Het onweer leek om ons heen te trekken, maar op een gegeven moment had ik toch het gevoel dat er een bui kwam en we beter zouden kunnen gaan tanden poetsen. Dat deden we dus, maar tijdens het poetsen vielen de eerste druppels al. Ik moest nog even een oplaadsnoertje uit de auto halen vlak naast het toiletgebouw en toen ging het ineens heel hard regenen. We sprongen snel de auto in en daar hebben we een tijd gewacht tot het stopte. Het ging ook nog even heel hard hagelen. Gelukkig geen hele grote hagelstenen, maar het was toch even een fikse bui en in de auto klonk het nogal heftig.


Daarna bleef het regenen en zijn we toch maar tot ons enkels door de plassen naar de tent gewaad. Daar lagen een paar plassen in de voortent, maar de slaapplek was droog. We zijn dus maar gelijk gaan slapen. Die nattigheid in de voortent is voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten