donderdag 27 juni: Perugia

We gingen om 8.30 uur uit bed. Geen slechte score met de hitte van de laatste dagen. Vanmorgen knapte een baan van het luchtbed. Gelukkig hebben we een reserve luchtbed bij ons.

Omdat we om 12.00 uur gereserveerd hadden voor de rondleiding in de Peruginafabriek in Perugia gingen we pas laat weg. Voor die tijd hebben we gelezen voor de tent. Het was alweer behoorlijk warm en we waren weer erg blij met de airco in de auto. Het was maar goed dat we niet eerst Perugia ingegaan waren zoals we even van plan geweest waren, want het is best een grote drukke stad. 


We reden dus rechtstreeks naar de fabriek en waren daar precies op tijd. We kregen een korte video te zien over hoe de chocolade verwerkt wordt in de fabriek en daarna kregen we een rondleiding door het museum. Het museum is vrij klein en we waren dan ook al na een minuut of 15 klaar met de rondleiding. De proeverij die volgde was leuk omdat je onbeperkt kon proeven van alle soorten chocolade die ze in de fabriek maken. Een beetje misselijk mochten we nog even de fabriek in kijken, waar in deze periode van het jaar niets gebeurt. Omdat de verkoop erg terugloopt met de warmte in de zomer ligt de productie vanaf ongeveer april tot augustus stil. Na een uur stonden we weer buiten. Als we er niet geweest waren was ik nieuwsgierig gebleven, maar eigenlijk mis je er niets aan als je dit museum niet bezoekt.

We reden door naar het oude centrum van Perugia en parkeerden in een parkeergarage onderaan de oude stad. 


Met de roltrappen gingen we naar boven en slenterden we rond over de oude trappen en door de smalle straatjes. 


Het is een gezellig centrum met veel eettentjes en mooi oude gebouwen. We aten een heerlijke pizza op een terras in een steegje en liepen nog verder door de stad. 


Op een gegeven moment was ik wel weer erg toe aan een koud drankje, maar waren we net in een gebied waar niet echt iets leuks zat. Uiteindelijk liepen we helemaal door naar de ijssalon die we voor de lunch hadden gezien en tegen die tijd was ik door al het geklim in combinatie met de 40 graden van vandaag lichtelijk oververhit. Ik had zo’n dorst dat mijn limoen-basilicumijsje die qua smaakcombinatie en structuur prima was, maar te zoet en te klef was, niet eens meer smaakte. Na een tijdje in de airco auto kwam ik weer een beetje bij. We hadden geen zin meer om naar de supermarkt te gaan en besloten dat we best een keer met chips konden dineren, want die hadden we nog liggen. Dat hebben we dan ook gedaan. Op de camping zijn we uiteraard eerst gaan zwemmen. 


Het water is net te warm om er echt lekker van af te koelen, maar je frist er toch wel iets van op. Daarna zaten we in de verzengende hitte in de schaduw van de bomen voor de tent tot we naar bed gingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten