Zondag 16 juni: camping Perticara

Wat een fantastisch ontbijt kregen we in dit hotel. Maarten vond de specialiteit van de chef erg lekker: yoghurt met geraspte appel, banaan, muesli, rozijnen. Veel keus in verse broodjes, uitgebreid assortiment beleg, heerlijke zalm en er was melk uit de bergen. Het gebak was niet bijzonder, maar de rest was echt erg goed.



We gingen om half 8 ontbijten en reden rond 8.45 uur bij het hotel weg. Via de oude Brennerpas reden we naar Italië. Dat is een mooie route en prima te berijden. Er stroomde een groot gedeelte van de route een prachtig riviertje langs de weg. In Italië was het minder lekker rijden. Veel bumperklevers en steeds remmen. We moesten een paar keer file rijden en konden ook wat files omzeilen. Bij Affi bij Vernona zijn we van de weg gegaan om vlakbij een winkelcentrum een pizza te eten bij pizzeria Da Carlina. We bestelden een pizza met ansjovis en tonijn en een pizza carbonara met ei en spek. Niet fantastisch maar wel een prima plek voor een snelle tussenstop langs de snelweg.  Rond 14.45 uur zaten we weer in de auto. 


Na een verder prima rit met een paar korte stops onderweg reden we om 6 uur camping Perticara op. We werden warm onthaald en we mochten zelf plek uitzoeken op het panoramaveld. We kozen een plek met prachtig uitzicht over het dal. De camping was erg vol, maar last van drukte hebben we niet gehad. We hadden genoeg ruimte op ons veld en ook bij het sanitair hoefden we nooit te wachten. De sfeer op deze camping was ook heel prettig. Dit is typisch zo'n camping waarvan je je kunt voorstellen dat mensen er meerdere jaren komen.



We zetten snel de tent op en lagen 3 kwartier later in het inmiddels lege zwembad. Wat een feestje. Omdat er in de buurt niet veel zat aten we in het restaurant van de camping. Het terras van het restaurant heeft een erg mooi uitzicht over de camping en het dal en we zaten er heerlijk.


We aten crostini en gefrituurde ravioli met vulling van spinazie en kaas en nog andere vulling die wat kruidiger waren met bovenop wat zout. Erg lekker. Daarna wat weeïge gevulde pasta met salie en boter en gevulde pasta met burrata en truffel.


Terug bij de tent was het half 10 en waren we zo moe dat we nog even naar de vuurvliegjes op het veld gekeken hebben en daarna zijn gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten