Zaterdag 15 juni: Oostenrijk

We reden om 5.45 uur in de regen uit Haarlem weg. Het rijden verliep allemaal erg soepel. Aan het eind van de dag werd het wat drukker op de weg en was het veel remmen en weer optrekken. Bij Duitsland werd het droog.


Onderweg  wilden we de Highline 179 meepakken, een 114 meter hoge loopbrug bij Reutte langs de B179. De brug lag op de route en was inderdaad zo indrukwekkend als we dachten. Het was alleen bewolkt en het ging regenen toen we de auto uitstapten. We besloten toen dat we de brug wel aan het eind van de vakantie zouden doen in de hoop dat het dan wat helderder weer en droog zou zijn. Uiteindelijk hadden we op de terugweg niet zo veel tijd en staat de brug dus nog op ons lijstje voor een andere keer. We hebben hem in elk geval gezien.Om een uur of half 6 kwamen we aan bij hotel Rauthof in Kematen in Tirol. We hadden een eenvoudige maar prima kamer met balkon en uitzicht op de bergen.
Nadat we onze spullen in de kamer hadden gezet liepen we even het dorp Kematen in. Het was een nogal suf dorp waar niets te doen was.


Tegen sluitingstijd konden we nog net iets te drinken kopen in de plaatselijke supermarkt en toen we doorliepen richting kerk zagen we dat daar iets aan de gang was. Er stond een heel schuttersgilde klaar en na een kwartier begon er een kerkdienst. Die bleek ter gelegenheid van 25 jaar priesterschap in het dorp te zijn. We besloten even te wachten om te kijken of dat gilde iets ging doen. Dat duurde heel lang. Mensen verdwenen in de kroeg en kwamen weer terug, leken te wachten en sommigen gingen de kerk in. Dat kerkje was afgeladen vol. We hebben even staan luisteren naar en vrij indrukwekkend koor met blazersbegeleiding. Daarna begon het gilde zich weer te verzamelen en nu ook met muziekinstrumenten.


Nog maar weer even wachten dus. Volgens een van de mannen had de dienst al lang klaar moeten zijn, maar het duurde zo nog een half uur voor ze zich op gingen stellen en de kerk uitging. De band speelde en het gilde presenteerde zich. De burgemeester en nog wat belangrijke mannen inspecteerden de wacht en er werd gevuurd door de geweren en een kanon achter het plein.
Na een tijdje hadden we het wel gezien. We liepen rond half 8 terug naar het hotel in konden nog net een plekje krijgen in de drukke eetzaal. Het was zowel buiten als binnen behoorlijk warm. Ik denk dat het zo'n 28 gaden was buiten. Het zou nog zeker 14 graden warmer worden deze vakantie, maar dat wisten we toen nog niet. Na een paar spetters regen koelde het wat af af. 's Nachts heeft het even geregend en gewaaid en er was een beetje bliksem, maar het voorspelde onweer bleef achterwege. Het eten was ok. Prima frites, een saladebuffet met vooral veel zuur, goed gebakken schnitzel en lekkere cordon bleu.


Na het eten waren we zo moe dat we even op het balkon hebben gezeten, gedoucht hebben en om 22.00 uur lagen we in bed. Het was enorm warm in de kamer en we hebben dan ook niet zo goed geslapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten